Vaatevallankumous: Vaatteidenkorjaustyöpaja la 29.4.

Putiikki-ompelimo Artisan järjestää avoimen vaatteidenkorjaustyöpajan lauantaina 29.4 klo 10-15, Kauppapaikka Tavastilan 2.kerroksen takaosassa. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota vaatteiden eettisyyteen ja tuoda esiin kotimaista työtä. Läpinäkyvyys on Artisanin yksi kantavista ajatuksista ja kaikki putiikin tuotteet on valmistettu hämeenlinnassa. Ompelimon puolella valmistuu uniikkeja vaatteita kestävään kulutukseen. Artisan haluaa tarjota vanhoille vaatteille mahdollisuuden uuteen elämään ja samalla mukavan yhteisen kokemuksen asiakkaille.

Vaatevallankumous viikkoa vietetään 24. huhtikuuta neljä vuotta sitten Bangladesissa romahtaneen Rana Plazan vaatetehtaan muistoksi . 1 133 ihmistä kuoli ja yli 2 000 ihmistä loukkaantui.

Vaatevallankumouksessa kysytään #whomademyclothes eli kuka minun vaatteeni on tehnyt. Kampanjaan osallistuu kymmeniä tuhansia ihmisiä yli 80 eri maassa. Tarkoitus on kiinnittää huomiota vaatteen alkuperään ja tuotannon eettisyyteen.

Ideana on pukea 24.–30.4. välisenä aikana jokin vaate päälle nurinpäin, ottaa kuva ja jakaa se sosiaalisessa mediassa ja merkata vaatebrändi postaukseen #whomademyclothes sekä liittää mukaan hashtag #vaatevallankumous.

Julkaistu 26.04.2017